Vissza a főoldalra  
 
 
 
   Keresés  
KüldetésünkGalériaSzavazás
Híreink
 
 
Figyeljen, ha váci játszótérre viszi gyermekét!
Az eszközök 70 %-a balesetveszélyes
2016.01.08.
Vácott a közterületi játékszerek hetven százaléka balesetveszélyes. Van olyan játszótér, amelynek minden játéka hibás. Kiderült, hogy az üzemeltetéssel megbízott önkormányzati cég nem tett eleget a jogszabályban rögzített jelentési kötelezettségének, és az is, hogy az egyik alpolgármester által nemrégiben a sajtó jelenlétében átadott két csúszda is balesetveszélyes.

Míg a korábbi önkormányzati ciklusokban új játszóterek létesültek, addig a Fördős-érában egy sem. A regnáló városvezetők irányítása alatt ma már ott tart Vác, hogy a pár héttel ezelőtti ellenőrzés adatai szerint nincs olyan városi játszótér, melyen ne lenne balesetveszélyes játék. Az ÉMI-TÜV Kft. által megvizsgált közel kétszáz játszószer hetven százaléka balesetveszélyes!

A játszóterek állapotára és más adatokra azután derült fény, hogy az Együtt és a Vácért Lokálpatrióta Egyesület önkormányzati képviselője közérdekű adatigényléseket nyújtott be a helyi holdinghoz és a Pest Megyei Kormányhivatalhoz. Ferjancsics László szerint azokról a szomorú állapotokról, amelyeket a kisgyermekes szülők megtapasztalhattak nap, mint nap a játszótereken, most már papírja is van a városnak. A balesetveszélyes játszószerek sürgős megjavítása vagy cseréje érdekében a képviselő költségvetési forrás biztosítására tesz javaslatot, melyet reményei szerint a képviselők többsége támogatni fog.

BALESETVESZÉLYES AMIT ÁTADOTT!

A lokálpatrióta képviselő azt is kiderítette, hogy a városi cég 2015-ben négy játszóeszközt telepített közterületre, de a telepítésekről készítendő nyomtatványt — melynek megküldését jogszabály írja elő — egy esetben sem kapta meg a kormányhivatal.

Arról a két deákvári eszközről sem kapott a kormányhivatal jelentést, amelyet Mokánszky Zoltán alpolgármester nagy sajtónyilvánosság mellett adott át ősszel. Mára az is kiderült, hogy az általa átadott „csúszdás 1 tornyú vár” elnevezésű eszközök is balesetveszélyesek.

Bár a lokálpatrióta képviselő még nem kapta meg a játszószerenként felsorolt hibalistát, ezeknél a csúszdáknál egyértelműnek tűnik az, hogy a telepítéskor nem foglalkoztak az előírásokkal, a játékok esőfelülete nem az előírásoknak megfelelő. Vagyis, az azt használók nem homokra vagy például gumira érkeznek (rosszabb esetben esnek), hanem a kemény talajra, ami balesetveszélyes lehet.

VIGYÁZZUNK GYERMEKEINKRE!

A tényeket feltáró Ferjancsics László szerint az a több mint száz játszóeszköz, amelyet most balesetveszélyesnek minősített egy külső cég, nem decemberben lett balesetveszélyes — már huzamosabb ideje meglévő problémákról lehet szó. A képviselő kéri a szülőket, hogy a váci játszótereken a szokottnál is nagyobb figyelmet fordítsanak gyermekeikre. Egyúttal reményét fejezte ki arra vonatkozóan, hogy Mokánszky Zoltán alpolgármester a jövőben csak a minden előírásnak megfelelő játékok előtt fog pózolni, illetve arra vonatkozóan is, hogy a felesleges és pazarló városi kiadások visszafogásából megspórolt pénzből legkésőbb idén tavaszra minden váci játszótéren megszűnik a balesetveszélyes állapot.Vissza az előző oldalra
 
   
 
Figyelmébe ajánljuk
Repült Vác alpolgármestere – közel millióért, luxusban
Miután megszavazta az önköltséges utazást közpénzen, busines classon utazott Japánba Mokánszky Zoltán
Tovább...
Mely képviselők randalíroztak???
Nyílt levél a kormánypártiak részére
Tovább...
Kamu volt a váci híd ígérete
Még nőhet is a Gödöllői út terhelése
Tovább...
 
             
Kapcsolat | Felhasználási feltételek
A Vácért Lokálpatrióta Egyesület hivatalos honlapja. Minden jog fenntartva. Copyright © 2011