Vissza a főoldalra  
 
 
 
   Keresés  
KüldetésünkGalériaSzavazás
Híreink
 
 
Pető és a kifizetetlen számlák
Havi félmillióból nem futotta telefonköltségre?
2014.05.09.
Újabb jelentős tartozása volt a város felé Pető Tibor váci alpolgármesternek. Mint korábban megírtuk, Petőnek az önkormányzati bérlakása kapcsán időnként jelentős tartozása halmozódott fel. Majd cégének gondja volt az adóhivatallal, ráadásul 2012-ben komoly összeggel tartozott az egyik váci hivatalnak. Most az derült ki, hogy tavaly már a hatszázezret is meghaladta a város felé fennálló tartozása.

Vác polgármestere a Fidesz helyi elnökére, Pető Tiborra bízta a város gazdasági ügyeinek irányítását. Ezért Fördős Attila így szokta őt emlegetni: „a gazdasági ügyekért felelős alpolgármester”. Pető alpolgármester közbeszerzésekről és nagyértékű beszerzésekről is szavaz, továbbá rendszeresen véleményt nyilvánít egyéb pénzügyekről is.

Korábban megírtuk, hogy Petőnek a városi bérlakása kapcsán a fizetési készsége nem volt rendszeres, majd arról tájékoztattunk, hogy cége, a PBPA Kft.-vel szemben az APEH végrehajtást jegyzett be. Később írtunk arról is, hogy a lokálpatrióták hívták fel a polgármester figyelmét Pető Tibor összeférhetetlenségére, ami után Pető lemondott cégének ügyvezetéséről. 2012 nyarán írtunk arról, hogy a fideszes alpolgármester komoly összeggel tartozik a városnak, bizonyos számláit nem fizette ki határidőre.

Nemrég az jutott tudomásunkra, hogy Pető Tibor ismét tartozott a városnak. Információink szerint ez a tartozás tavaly tavasszal lehetett a csúcson: akkor meghaladta a hatszázezer forintot. Mindezekkel ismét nem a városvezetők dicsekedtek el, hanem közérdekű adatkérésekből derült rájuk fény. Ahogy arra is, hogy késedelmi kamatot nem kértek a városvezetőtől, csak a nettó tartozását kellett törlesztenie. Az adatok szerint még a múlt hónapban is volt tartozása a város felé Petőnek, és mindez úgy, hogy az idei telefonköltségei — több tízezer forint — még nem is kerültek kiszámlázásra. Márpedig van min kommunikálnia, hisz ehhez a város több készüléket is biztosít neki: két darab Iphone-t és egy Samsung Galaxy-t is.

Több éve tartozott

Az APEH honlapja szerint a Pető Tibor által tulajdonolt cég, a PBPA Kft. továbbra is végrehajtási eljárással érintett, valamint a kft aktuális cégkivonata szerint korábban végrehajtást rendeltek el ellene, adószáma pedig továbbra is fel van függesztve.

A város felé korábban fennálló Pető-féle tartozásokat összegezve leírható, hogy az alpolgármester már több éve szinte folyamatosan tartozott a városnak. Mindeközben minden hónapban megkapta közel félmillió forintos városházi fizetését és a negyvenkilencezres költségtérítését, valamint volt, hogy háromhavi jutalomban is részesült.

Az igazán szomorú az az alpolgármester viselkedésében — miközben városvezetőként éppen neki kellene jó példát mutatnia —, hogy a tartozásai 2012-es nyilvánosságra kerülése után is folytatta kötelezettségének elmulasztását, sőt növelte tartozása összegét.

 

Kapcsolódó cikkeink:

Pető Tibor ismét tartozik a városnak

Törvénysértésben volt a fideszes alpolgármester

Egykori tartozóból alpolgármester

Végrehajtás alatt az alpolgármester cége

 

Vissza az ÖSSZES HÍR oldalraVissza az előző oldalra
 
   
 
Figyelmébe ajánljuk
Repült Vác alpolgármestere – közel millióért, luxusban
Miután megszavazta az önköltséges utazást közpénzen, busines classon utazott Japánba Mokánszky Zoltán
Tovább...
Mely képviselők randalíroztak???
Nyílt levél a kormánypártiak részére
Tovább...
Kamu volt a váci híd ígérete
Még nőhet is a Gödöllői út terhelése
Tovább...
 
             
Kapcsolat | Felhasználási feltételek
A Vácért Lokálpatrióta Egyesület hivatalos honlapja. Minden jog fenntartva. Copyright © 2011