Vissza a főoldalra  
 
 
 
   Keresés  
KüldetésünkGalériaSzavazás
Híreink
 
 
Hol úszik el a város pénze?
A pénzszivattyú bezzeg jól működik
2012.06.15.
Miközben a városnak milliárdos bevételkiesése van, és például a váci strandon már csak egy szivattyú tudja biztosítani a vízkeringetést, az egyik holdingos tagvállalatnál kétszeresére emelkedett az ügyvezetői fizetés. A városi tulajdonú cégeknél ezzel négyre nőtt azoknak a száma, akik többet keresnek a polgármesternél. Kiderült az is, hogy a Fidesz volt helyi képviselőjelöltjét, a párt ifjúsági szervezetének váci vezetőjét is felvette a holding, mégpedig egy olyan pozícióba, amelyet — mondhatni — neki hoztak létre. Mindezt, lassan már megszokott módon, pályáztatás nélkül tették.

Április 19-el távozott a váci kórházból az intézmény gazdasági igazgatója, majd rögtön a holdinghoz tartozó Váci Sport Közhasznú Nonprofit Kft.-hez került ügyvezető igazgatónak. Ez a cég működteti a sportcsarnokot, az uszodát és a stadiont is, így lényegében ugyanazt a feladatot látja el, amit tavaly tavaszig a korábbi költségvetési szerv, a Vác Város Sportintézményei. Lényeges különbség azonban, hogy az alig több mint egy hónapja — pályáztatás nélkül — ügyvezetői székbe került új vezető, Zábó Edina 600.000 forintos alapbért kap. Ez a korábbi igazgató, Tóth Kornél esetében 320.000 forint, majd a céget az elmúlt egy évben irányító (mára leváltott) ügyvezetőnél, Ottó Katalinnál 300.000 volt. Vagyis az új igazgató dupla fizetésért látja el lényegében ugyanazt a munkát. Mindez nem a holding weboldaláról derült ki, ahol a törvény szerint tájékoztatást kellett volna adniuk az ügyvezető díjazásáról, hanem a lokálpatrióták egyik közadat kéréséből, amely más furcsaságokra is fényt derített.

Közös megegyezés jutalommal és zsíros új állással

A váci kórház főigazgatója, Molnár Csaba arról tájékoztatta a lokálpatriótákat, hogy a holdingba távozott Zábó Edina közös megegyezéssel távozott a gazdasági igazgatói székből. Mint leírta, a megegyezés 1.901.151 forintjába került a kórháznak, ennyit tett ki a volt igazgató kéthavi jutalma, szabadságmegváltása, illetve ezek járulékterhe. A főigazgató arról is tájékoztatott, hogy a közös megegyezést — így a jutalom kifizetését is — a polgármester, azaz Fördős Attila engedélyezte.

A lokálpatrióta Schenk Lajos szerint Fördős Attilának tudnia kellett arról, hogy a kórház gazdasági igazgatója a holdingnál lesz ügyvezető igazgató, így valószínűleg a hatszázezres új keresetével is tisztában volt, amikor engedélyezte neki a kéthavi jutalom kifizetését. Schenk szerint furcsa, és nem megengedhető dolog, hogy közel kétmillióba kerül a városnak az, hogy egy munkavállalója átigazol egy önkormányzati szervezettől a szintén önkormányzati gazdasági társaságba. Mindez akkor, amikor a költségvetés tragikus állapotban van, és a kórház több pótlék kifizetését is megvonta a dolgozóitól.

Miközben a váci strand vízforgató szivattyújának üzembiztos működése enyhén szólva is megkérdőjelezhető, a strandot is működtető kft-nek az új ügyvezető díjazása — az előzőhöz képest — évi több mint négy és fél millió forint pluszkiadást jelenthet. Ezen kívül is lesz olyan bérjellegű kiadása a cégnek — szintén milliós nagyságrendű —, amely eddig egyáltalán nem volt. Ilyen például a kommunikációs munkatársé. A holdingban erre az új álláshelyre sem írtak ki pályázatot. Ha kiírtak volna, akkor bizonyára nem lett volna mellőzhető a diploma, vagy szakirányú felsőfokú végzettség előírása. Az új pozíciót — bizonyára véletlenül — Bartos Krisztián, a Fidesz ifjúsági szervezetének, a Fidelitasnak helyi elnöke töltheti be.

 

Bartos Krisztián végzi is kommunikációs feladatát — közben hibázik, nem is keveset. Mint megírtuk, a Váci Hírnök legutóbbi számában az általa írt és szerkesztett oldal volt az, amelyen a legtöbb hiba (szám szerint huszonnégy) volt felfedezhető, arról nem is szólva, hogy az egyik írás szerzője és alanya egyaránt ő volt, azaz, saját magának nyilatkozott… De, a strand által kiadott plakát és honlap is sok elütési és helyesírási hibával „büszkélkedhet”. Ezt, és azt, hogy a stranddal kapcsolatos hivatalos internetes oldalak egy állás kapcsán félretájékoztatták az olvasókat, már több látogató írásban is megjegyezte. Hab a tortán, hogy az uszoda honlapja olyan fotókat is használ, amelyek szerzői hozzájárulás és forrásmegjelölés nélkül kerültek fel.

Fidesz hírlevél = városi honlap?

A helyi Fidesz kommunikációját mostanában egy elektronikus hírlevél jelenti. Többeknek feltűnt azonban, hogy a hírtartalmakban egyszer sincs leírva a párt neve. Az ok egyszerű: az írások egyikét sem pártaktivisták fogalmazták, hanem a város hivatalos weboldaláról másolták be az ott megjelentetett szövegeket és fotókat. Tehát azokat a híreket továbbítják Fidesz-hírként, amelyek előállításáért a város milliókat fizet. A városi híreket készítő és szerkesztő, önkormányzati tulajdonú Váci Városimázs Kft. ügyvezetője azonban — úgy tűnik — nem tiltakozik a történtek miatt. Miért is tenné, hiszen két évvel ezelőtt még ő is kormánypárti képviselőjelölt volt…

         Képünkön felül a párthírlevél, alul a városi weboldal részlete.  Hasonlít?


 

Kapcsolódó cikkeink:

Dupla fizetés a városimázsban

A holdingban többet keresnek a polgármesternél

 

Vissza az ÖSSZES HÍR oldalraVissza az előző oldalra
 
   
 
Figyelmébe ajánljuk
Repült Vác alpolgármestere – közel millióért, luxusban
Miután megszavazta az önköltséges utazást közpénzen, busines classon utazott Japánba Mokánszky Zoltán
Tovább...
Mely képviselők randalíroztak???
Nyílt levél a kormánypártiak részére
Tovább...
Kamu volt a váci híd ígérete
Még nőhet is a Gödöllői út terhelése
Tovább...
 
             
Kapcsolat | Felhasználási feltételek
A Vácért Lokálpatrióta Egyesület hivatalos honlapja. Minden jog fenntartva. Copyright © 2011