Vissza a főoldalra  
 
 
 
   Keresés  
KüldetésünkGalériaSzavazás
Híreink
 
 
Az Orbán-vő érdekeltsége hoz világosságot Vácra – félmilliárdért
2015.01.07.
Főleg uniós közpénzből újul meg a váci közvilágítás nagy része, ehhez az év végén  már a kivitelező céget ki is választották a városházán. A közbeszerzési pályázaton egy érvényes ajánlat volt: az Elios Zrt. több mint félmilliárdos számlát nyújthat majd be. A nyertes cég — az átlátszó.hu szerint — a miniszterelnök vejének érdekeltségébe tartozik.

Vácon ledesre kívánják cserélni az utcai közvilágítás nagy részét, amelyhez uniós pályázaton nyert forrást a város önkormányzata. A városvezetők december 31-i sajtótájékoztatójukon szűkszavúan nyilatkoztak arról, hogy a kivitelezésre is kiírt közbeszerzés lezárult, és a „szükséges jogi-engedélyezési eljárások után kerül sor szerződéskötésre a kivitelező céggel”. Arról a sajtóbeszámolók már nem szólnak, hogy melyik cég a nyertes. Ezt már az Együtt-Lokálpatrióta önkormányzati képviselő, Ferjancsics László derítette ki, mint ahogy az ajánlati árat is. Tájékoztatása szerint az Elios Zrt.-t jelölhette meg győztesként a polgármester által vezetett helyi közbeszerzési munkacsoport. A vállalási ár több mint bruttó fél milliárd forint volt.

A nyertesnek jelölt cég az átlátszó.hu információi szerint Tiborcz István érdekeltségében van, aki a miniszterelnök lányának, Orbán Ráhelnek férje. Az oknyomozó portál szerint a hasonló közbeszerzéseket sorra ez a cég nyeri.

Abból, hogy egy közbeszerzés jogszerű, még nem következik az, hogy nem lehetne egy versenyt jobban szolgáló pályázati kiírást készíteni — mondja Ferjancsics László képviselő. Szerinte furcsa, hogy több jelentős váci közbeszerzésen csak egy-egy induló van akkor, amikor még válság van, és a cégek elviekben sorba kellene, hogy álljanak a munkákért. Az Együtt-Lokálpatrióta képviselő megerősítette, hogy az átláthatóság és a korrekt piaci verseny érdekében benyújtott eddigi javaslatait újabbak fogják követni. Véleménye szerint el lehet  és el is kell érni azt, hogy egy-egy beszerzésen vagy közbeszerzésen valódi árverseny alakuljon ki, így spórolva a közpénzeken. Persze ehhez akarat is kell — tette hozzá az önkormányzati  képviselő, a Vácért Lokálpatrióta Egyesület elnöke.

Vissza az előző oldalra
 
   
 
Figyelmébe ajánljuk
Repült Vác alpolgármestere – közel millióért, luxusban
Miután megszavazta az önköltséges utazást közpénzen, busines classon utazott Japánba Mokánszky Zoltán
Tovább...
Mely képviselők randalíroztak???
Nyílt levél a kormánypártiak részére
Tovább...
Kamu volt a váci híd ígérete
Még nőhet is a Gödöllői út terhelése
Tovább...
 
             
Kapcsolat | Felhasználási feltételek
A Vácért Lokálpatrióta Egyesület hivatalos honlapja. Minden jog fenntartva. Copyright © 2011