Vissza a főoldalra  
 
 
 
   Keresés  
KüldetésünkGalériaSzavazás
Híreink
 
 
A holdingban többet keresnek a polgármesternél
A bérezésben nincs takarékosság
2012.02.14.
Jelenleg négy olyan vezetője is van a Váci Városfejlesztő Kft.-nek, akinek bruttó havi fizetése meghaladja a város polgármesterének díjazását. Miközben rendre a takarékosságot emlegetik a holding működése kapcsán, a lokálpatrióták közadat kérésére adott válaszokból kiderült, hogy saját magukon nem nagyon spórolnak, többen hatszázezret meghaladóan kerestek.

Tar György, a holding ügyvezetője. Fizetése 800.000 forint

 

Igen gyakran találkozhatnak a Vácott élő polgárok olyan interjúval, újságcikkel, amelyben a Váci Városfejlesztő Kft. (azaz a holding) működésével kapcsolatosan az „észszerűsítés” és a „takarékosság” kerül hangsúlyozásra. Nem csak az elismert vállalatcsoport vezetői, hanem Pető Tibor is jelentős előrelépésről beszélt e téren. Az alpolgármester az ES TV háttérműsorában is fontosnak tartotta kiemelni, hogy a városüzemeltetés terén százmilliós a spórolás, amely a holding belépésének köszönhető.

Azt azonban a városvezető mellett a holding elöljárói is elfelejtik megemlíteni, hogy miként is jöhetett létre ez a megtakarítás. Honlapunk korábban már boncolgatta ezen „észszerűsítésnek” csúfolt gazdálkodás következményeit. Mára azonban az is világossá vált, hogy a holding gazdálkodásában van olyan tényező is, ahol szó sincsen a takarékosságról: a vezetők közül ugyanis négy olyat is találunk, akinek havi fizetése meghaladja a város polgármesterének javadalmazását. A rendelkezésre álló adatok alapján ilyenre a váci önkormányzatiság elmúlt húsz évében a városi tulajdonú cégek esetében nem volt példa.

Mindez csak azután derülhetett ki, hogy a Lokálpatrióták nevében Makrai Zsolt és Schenk Lajos felhívta a Váci Városimázs Kft. (korábbi nevén ES TV Kft.), valamint annak közvetlen tulajdonosa, a Váci Városfejlesztő Kft. (holding) vezetőinek figyelmét arra, hogy az üvegzsebként emlegetett törvények szerint közzé kell tenniük a vezető munkavállalóik járandóságát. A holding csak ezt követően intézkedett, és ha már hozzányúltak a honlapjuk ezen részéhez, akkor rögtön több más vezetőjük fizetését is végre nyilvánosságra hozták.

Néhány holdingos vezető fizetése          (forrás: aktuális holding honlap)
 

A holdingnál tapasztalt fizetési szinteket már Fördős Attila polgármester sem tűrte szó nélkül, több alkalommal hangoztatta a helyzet fonákságát. A Lokálpatrióták holdinggal kapcsolatos másik közadat kéréséből arra is fény derült, hogy a helyzet a tavalyi év egy bizonyos időszakában még rosszabb volt. Mint kiderült, az egyik holdingvezető nem csak a többszázezres fizetését vette fel, hanem mellette egyéb jogcímen is kapott az egyik tulajdonolt váci cégüktől megbízási díjat. Azóta nem csupán az utóbbi megbízás szűnt meg, de ez a vezető — információnk szerint nem a plusz pénze miatt — már távozóban van a vállalatcsoporttól.

Kapcsolódó cikkeink:

Kiderítettük, miért koszos a város

Újabb spórolást mutat be a holding

Lokálpatrióta javaslat a holding közpénzeire

A holdingban ingatlanozik a Fidesz alelnök lánya

Tar György, Pető Tibor barátja lett a holding igazgatója

Vissza az ÖSSZES HÍR oldalra

Vissza az előző oldalra
 
   
 
Figyelmébe ajánljuk
Repült Vác alpolgármestere – közel millióért, luxusban
Miután megszavazta az önköltséges utazást közpénzen, busines classon utazott Japánba Mokánszky Zoltán
Tovább...
Mely képviselők randalíroztak???
Nyílt levél a kormánypártiak részére
Tovább...
Kamu volt a váci híd ígérete
Még nőhet is a Gödöllői út terhelése
Tovább...
 
             
Kapcsolat | Felhasználási feltételek
A Vácért Lokálpatrióta Egyesület hivatalos honlapja. Minden jog fenntartva. Copyright © 2011