Vissza a főoldalra  
 
 
 
   Keresés  
KüldetésünkGalériaSzavazás
Híreink
 
 
Komoly kedvezmények – de csak a felnőtt focinak
Mégis marad tornaterme a giminek és a kerinek?
2013.07.25.
Már több alkalommal írtunk arról, milyen érthetetlen döntések kísérik ma Vác sportéletét. Sajnos, a ma már csak idézőjeles „Nemzet Sportvárosában” olyan dolgok mérgezik a sport területét is, amelyek következményekkel járhatnak mind az utánpótlás, mind a versenysportban. Nézzük a legújabbakat!

A legutóbbi cikkünkben említettük, hogy miképpen viszonyult a „szakmai bizottság” egyesületünk javaslatához. (Egy kiváló eredményeket produkáló kézilabda szakembert javasoltunk Vác Város Sportjáért elismerésre, ám kétszer is mondvacsinált okokra hivatkozva mondtak nemet — amelyeket aztán tényekkel cáfoltunk.) Nemrég ki is mondta a bizottság, hogy nem kívánja ilyen díjban részesíteni a váci testnevelőket és az edzőket!

A júliusi ülésen aztán Mokánszky Zoltán alpolgármester ugyanerre a díjra vonatkozó felterjesztését zárt ülésen tárgyalták. Sokat elárul, hogy korábban ilyen javaslatokat — például az alpolgármester bizottsági elnöksége idején is! — mindig nyílt ülésen vitatták meg. Most csak a testületi ülésen tudtuk meg, hogy egy kajakos érdemelte ki az elismerést. Teljes joggal, hiszen a városi honlap híre szerint „…az idei maratoni kontinensbajnokságon korosztálya kajak egyesek versenyében harmadikként ért a célba és bronzérmével érdemelte ki a város díját.” Gratulálunk a fiatal sportolónak, mint ahogyan örülünk váci társa sikerének is, aki ugyanott, ugyanabban a versenyszámban éppen a díjat kiérdemlő riválisa előtt ezüstérmet szerzett. Hogy ez a sport „szakbizottság”, miért nem adott ugyanolyan kitüntetést a másik váci élsportolónak is, azt a színvonalat látva már kérdezni is felesleges…

Iskolai úszásoktatás, de miből?

A zárt üléses tanácskozás előtt egyéb, számunkra érthetetlen döntést is hoztak a „szakemberek”, élükön Schmuczer Istvánné bizottsági elnökkel. A sportkoncepciónak fittyet hányva („Önkormányzati finanszírozással továbbra is biztosítani kell az általános  iskolások úszás oktatását.”) nem járultak hozzá az iskolai úszásoktatás díjmentességéhez. Valamint, elutasították annak a két középiskolának a kérelmét is (a kereskedelmi és a gimnázium), amely azt kérte, hogy térítésmentesen használhassa testnevelés óráira a sportcsarnokot. Azt a sportcsarnokot, amely azért is épült meg, mert ezt a két iskolát a Belvárosból a Szérűskertbe költöztették és ez a létesítmény biztosította a kötelező tornatermet. (A két középiskolára vonatkozó elutasítást aztán a képviselő-testület egy hétre rá vissza is vonta és a 2013/2014-es tanév végéig hozzájárult a sportcsarnok díjmentességéhez.)

A felnőtt focistáknak ingyen, a többi fizessen!

Mint ahogyan — tán tovább mélyítve a futball és az összes többi váci sportág ellentétét — a képviselők szűk többsége egyetértett azzal is, hogy a Dunakeszi jogát átvéve a negyedosztályban (!) induló aktuális focis cég (pontos nevén az Aspire Group and Associates Kft.) ingyen használhassa a váci stadiont edzésre és mérkőzésekre a 2013/2014-es idényben. Ezzel, egy angol állampolgárságú úr által ügyvezetett gazdasági társaságnak tettek engedményt, amely versenyeztetni fogja a megyei bajnokságban az együttest. Annak ellenére döntöttek így, hogy a TAO-támogatáshoz jutó váci egyesületek a városi létesítményekért bérleti díjat fizetnek — az utánpótlás együttesekért is! A „felnőtt” focisták nem fognak.

A fentiek önkormányzati hátterét biztosító, Pető Tibor-féle sürgősségi indítvány körülményei is érdekesek, hiszen a Pest Megyei Labdarúgó Szövetség (PMLSZ) közleménye szerint (melyet az önkormányzati ülés előtt 2 nappal adtak ki), a „Vác FC” dokumentációját (és így a nevezését) már elfogadták. (Ennek PMLSZ által támasztott feltétele volt többek között a „Létesítmény jogszerű használatára vonatkozó szerződés másolata.”) Adódik a kérdés: milyen szerződést és milyen tartalommal nyújtott be a nevezéshez a „Vác FC”? Ki és milyen önkormányzati felhatalmazás alapján írta alá ezt a szerződést, és mikor?

(Aki kíváncsi a kérdésekhez kötődő esetleges válaszokra, annak azt javasoljuk, hogy ne Mokánszky Zoltán alpolgármestertől várja azokat, mert hasonló, stadionhasználati témában egyesületünk által hozzá intézett kérdésekre közel fél év múltán sem kaptunk válaszokat.)

A történtekhez bizonyára semmi köze sincs annak, hogy Vác egyik alpolgármestere, Pető Tibor a Vác Városi Labdarúgó SE elnökségi tagja. Bizonyára a meggyőződés vezérelte azt is, hogy Pető klubelnöke több alkalommal is kifejezte a közösségi portálon, hogy „SOHA  ennyit városvezetés még nem tett a sportért Vácott.” És biztosan így is érzi.

Csak régen rossz, ha a focit összetévesztjük a sport egészével!

Kézenfogva.  Focis elnök és elnökségi tag

 

Kapcsolódó cikkeink:

Problémák sora a váci sportéletben

Iskolavárosból fociváros

Kitüntetéseket javasolnak a lokálpatrióták

Hatalomátvétel a váci fociban

Fogdalátogató új focitulajdonos?

Vissza az ÖSSZES HÍR oldalra

Vissza az előző oldalra
 
   
 
Figyelmébe ajánljuk
Repült Vác alpolgármestere – közel millióért, luxusban
Miután megszavazta az önköltséges utazást közpénzen, busines classon utazott Japánba Mokánszky Zoltán
Tovább...
Mely képviselők randalíroztak???
Nyílt levél a kormánypártiak részére
Tovább...
Kamu volt a váci híd ígérete
Még nőhet is a Gödöllői út terhelése
Tovább...
 
             
Kapcsolat | Felhasználási feltételek
A Vácért Lokálpatrióta Egyesület hivatalos honlapja. Minden jog fenntartva. Copyright © 2011