Vissza a főoldalra  
 
 
 
   Keresés  
KüldetésünkGalériaSzavazás
Híreink
 
 
Ragadós a Váci Hírnök bakiparádéja
Amiben a pártvezető és a holding főnök hasonlít
2012.10.04.
Mostanában nem volt olyan Váci Hírnök, amelyben tucatszám ne találhattak volna az olvasók hibákat. A napokban a postaládába ejtett lappal is vannak gondok bőven. A hibák egy része ragadós: az egyik helyi pártvezető és a holding ügyvezetője sem áll írásaik tekintetében a csúcson.

Amint egy hónappal korábban írtuk, meglepő volt, hogy az önkormányzat havilapja, a Váci Hírnök augusztusban is eljutott az olvasókhoz. Most viszont — nem tudni, miért — csak október első napjaiban kapták meg a váciak a szeptemberi lapot, miközben a hivatalos városi honlapon eldugták a friss szám digitális változatát az előző mögé.

Mivel a legjobb szándékú segítségnyújtásba is bele lehet fáradni, ha azt nem annak értelmezik — nem tudni, miért gondolja azt a főszerkesztő, hogy a lap kapitális hibáihoz nagyító kell… —, így most már csak a szemet kibökő hibákat említjük meg.

A címlap idézetéből megtudhatjuk, hogy „Hej, Dunáról fúj a szél…”, miközben a fotón éppen szélcsend látható, a Duna meg sehol. Jó hír, hogy a harmadik oldalra végre sikerült egy legalább elgondolkodtatásra késztető fotófeladványt tenni. A testületi beszámoló egyik fotójáról éppen lemaradt Pető Tibor, ám a pótlás megtalálható a városvezetői dupla interjú azon oldalán, ahol ő van: az alpolgármesterről ugyanis két, a polgármesterről csak egy fotó van. Arról az egyből is kilátszik, hogy Fördős Attila semmit sem változott az évek alatt, ugyanígy nézett ki 2010 őszén is. Persze lehet, hogy tán ugyanez a kép volt ugyanennek a lapnak a címoldalán akkor is...

A polgármester fotóiból amúgy bőven lehet felfedezni ebben a számban is: van olyan oldal, ahol három képen is látható.

Visszatérve a polgármester/alpolgármester interjúkra: „szegény” Mokánszky Zoltán most is kiszorult a véleményalkotás lehetőségéből. Igaz, az általa felügyelt (?) területekről is elmondta a véleményét Pető Tibor. Sajnálatos, hogy a polgármester nem tette helyre válaszában az interjú készítőjének azon téves felvetését, miszerint "Vác ... a Magyar Kultúra Városa..." Tudvalévő ugyanis, hogy Vác 2010-ben a Kultúra Magyar Városa elismerést kapta meg.

Aztán sorjáznak az oldalak, a negyedévvel korábbiakhoz képest jóval kevesebb helyesírási és nyelvhelyességi hibával. (Tegyük hozzá: a névkurziválási és cikkszerkezeti következetlenségeket most már annyira megszoktuk, hogy ezentúl nem „szólalunk fel” miattuk.)

Ha jól számoljuk, a lapba ezúttal is csak 75 ezer forint +ÁFA „mennyiségű” hirdetést sikerült összekalapozni, amivel - az előző gazdasági konstrukciókhoz képest - ismét veszteséges lett a kiadvány. Pedig hely lett volna még rá, hiszen a két futó, és a város önkormányzata számára sorsdöntő ingatlan eladási pályázati kiírásból a laktanyára vonatkozó megjelent a lapban, a kollégiumra meghirdetett viszont nem. Talán az utóbbi helyén láthatjuk a Virágos Vácért verseny idén MÁJUSRA SZÓLÓ virágosztási felhívását! Hogy minek ezt megjelentetni, miközben a versenyből már csak a díjkiosztás van hátra, azt azért a városvezetők helyében — akik közel egymilliót fizetnek havonta ezért a színvonalért — csak megkérdeznénk Fördős Attila volt képviselőjelöltjétől, a lap mai főszerkesztőjétől, Vigh Mihálytól.

Helyesírás, óh!

Persze, a holdingfőnök Tar György is megtisztelhetné a bizottságokat és a képviselő-testületet — no meg Vác polgárait — azzal, hogy benyújtás előtt — a Váci Hírnök példáján okulva — ő is fizetett korrektorra bízza szövegeit. Akkor talán a gépelési és helyesírási hibák gyérítésén túl megismerné a váci utcaneveket, tudná, hogy melyik az „út” és melyik az „utca”. Meg rájönne arra is, hogy nincs „Deákváry főtér”. Egy példán levezetve: nem tary, hanem tari baki volt az, hogy az alsóvárosi Mező utcát Mező Imre utcának titulálta anyagában.

A "Deákváry" főtér pár éve

 

Kapcsolódó cikkeink:

A városvezetés hallgat az önkormányzati lapról

Hihetelen hibák a Hírnökben

Egyre többen, egyre több hibával

Vissza az ÖSSZES HÍR oldalra

Vissza az előző oldalra
 
   
 
Figyelmébe ajánljuk
Repült Vác alpolgármestere – közel millióért, luxusban
Miután megszavazta az önköltséges utazást közpénzen, busines classon utazott Japánba Mokánszky Zoltán
Tovább...
Mely képviselők randalíroztak???
Nyílt levél a kormánypártiak részére
Tovább...
Kamu volt a váci híd ígérete
Még nőhet is a Gödöllői út terhelése
Tovább...
 
             
Kapcsolat | Felhasználási feltételek
A Vácért Lokálpatrióta Egyesület hivatalos honlapja. Minden jog fenntartva. Copyright © 2011